Imperial Stout

Päivä 38: Musta Munkki – Donut Island & Panimo Hiisi

Alk. 9,0%, Kantavierre ei tiedossa

munkki Villissä Wäinössä tapahtui repeäminen. Vadelmamunkkeja olueen! No tottakai! Meille Monty Pythonin ja Studio Julmahuvin ystävinä mikään kokeellinen tai outo ei ole vierasta, joten munkkiolut otettiin riemukkaana vastaan. Kyse on kotipanimo Donut Islandin ja Panimo Hiiden yhteispuristuksesta, jonka taustamaakarina on olutvisionääri Mika Oksanen. Tämän kaverin mielikuvitukselliset ponnistukset herättävät innostusta ja hilpeyttä. Mustan munkin keittovaiheessa on siis todellakin käytetty vadelmamunkkeja. Kuvia prosessista löytyy muun muassa täältä.

Millainen tämä vattumunkkipirtelö sitten oli? Olut kuohuu runsaasti ja laskeutuessaan jättää kivan pitsiverhon lasin reunaan. Väri on nimen mukainen, syvän musta. Tuoksussa totta vieköön erottuu vadelma. Kun taustatarinan tietää, tunnistaa kielen kärki heti tutun vappumaun: munkkihan se siellä! Olut on makea, vähän lakritsainen ja kahvinenkin. Maltaisuus ja katkeruus ovat tasapäisiä.

Tällaiset kikkailuoluet ovat mukavaa vaihtelua. Ne ovat olutkäsityötä parhaimmillaan; ennakkoluulotonta kokeilua, innovatiivisuutta ja olutrakkautta. Sitä kaikkea ne tietysti vaativat myös juojaltaan. Me tykättiin ja jäädään innolla odottamaan seuraavaa tulokasta.

Musta Munkki (Black Doughnut) in hilarious and innovative imperial stout. Real raspberry doughnuts were used during mashing process. Resulting product is strong, sweet, raspberry tasting stout. Who wouldn’t love this kind of playful, totally foolish way of making beers?

Pisteet 84/100 Tykätään! Elämää, edes olutta, ei pitä ottaa liian vakavasti. Varsinkaan, kun se tarjoaa jotain näin hyvää.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s