Red Ale

Päivä 87: US Red Ale – Stallhagen

wpid-20150328_114101.jpgAlk. 6,0 % Kantavierre 15°P

Kävin virkistymässä Virossa ja vierailin Tallinna Craft Beer Weekendillä. Menomatkalla häiritsi laivayhtiön heikko olutvalikoima. Takaisin tullessa päätin vaihtaa yhtiötä.

Päätös oli oikea ja ilokseni huomasin Eckerö Linen ottaneen valikoimiinsa monia uusia oluita niin kauppoihin kuin baareihin. Yksi uutuus ahvenanmaalaisen varustamon laivalla oli saman saaren panimon, Stallhagenin oluet. Laivan pubin jääkaapin alahyllyllä pilkotti Stallhagenin etiketti, josta en saanut selvää. Asiantunteva laivankyyppari nosti reippaasti pullon tiskille ja sai suuni virneeseen. Etiketissä komeille teksti US Red Ale, joten punaisten oluiden testaaminen saisi jatkoa.

Stallhagenin US Red Ale vaahtosi reilusti lasiin kaadettaessa. Väriltään olut oli kauniin punertava, kuten etiketti lupaili. Tuoksu oli vähäinen, mutta makean houkutteleva. Oluen maku oli suorastaan loistava. Humalointi ja maltaisuus olivat lähes täydellisessä sopusoinnussa, kuten makeus ja katkeruuskin. Jälkimaussa oli aavistus toffeeta ja pähkinää. Olueen on käytetty kahta eri jenkkihumalaa, Chinookia ja Amarilloa, jotka antoivat sitruksisen vivahteen täydentämään sopusointuisaa makua. Olut on yksi parhaista Stallhagenin oluista. Ehdoton suositus!

Pisteet 90/100 Olut on loistava

Jätä kommentti