Tumma Ale

Päivä 103: Tumma Sarvi – Keudan panimo (Kerava)

P1000896

Tumma Sarvi pehmeällä vaahtokukalla

Alk. 5,0% Kantavierre ei tiedossa. Katkerot EBU 29

Kuten jo aikaisemmin olemme blogissa todenneet, harva tietää, että Keravalla toimii kaksi panimoa. Toisen tuntee jokainen suomalainen, toisen vain alan harrastajat. Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudalla on koulutuspanimo. Laitteina heillä on SALM:in 50 litrainen täysautomaattinen panimojärjestelmä. Se on tarkka kopio prosessiteollisuuden tarpeisiin kehitetystä laitteesta. Panimomestarina toimii Seppo Sälpäkivi, joka on kouluttanut monta ammattilaista mm. sille toiselle Keravan panimolle.

Keudan panimolla on ”jatkuvassa” tuotannossa kaksi olutta, Vaalea ja Tumma Sarvi. Oluiden nimet tulevat panimon sijainnista. Panimo on Keravan Sarviniitynkadulla.  

Helsinki Beer Festivaaleilla tuli maisteltua molempia, mutta pidimme enemmän tummasta, siksi se pääsee arvosteluun. 

P1000897

Keudan panovehkeet!

Keudan panimo oli jälleen raahannut koko panimolaitteistonsa beer festivaaleille. Tämä on ihailtavaa ahkeruutta. Konetta oli otettu hoitamaan opiskelijoita, jotka toimivat myös kyyppareina. Hieman kankeaa oli heidän menonsa, mutta yrityksen puutteesta ei voi kavereita moittia.

P1000887Itse olut vaahtosi lasissa reilusti. Muutaman sentin pehmeä vaahtoa kruunasi hienosti tumman värisen oluen. Tuoksu oli maltillinen. Suutuntuma oli sopivan happoinen. Maku oli täydellisen tasapainoinen humalien ja maltaiden suhteen. Maussa oli hedelmäisyyttä ja juuri sopivan limppumainen. Tämän Brittityylisen tumman alen jälkimaku oli sopivan katkera ja aavistuksen makea, siirappinen. Vaikka kyseessä oli Ale-olut, niin oluessa oli lagermaista pehmeyttä. Arvostelussa yritän olla keravalaisena vetämättä kotiinpäin. Pisteet nousee silti yli 90. Olut vaan oli loistava. 

Pisteet 91/100 Kotiseututuote parhaimmillaan. Kippis.

P1000889

Vaalea Sarvi oli myös loistava olut

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s