Ruisolut

Päivä 172: Battersea Rye – Sambrook´s Brewery

018Alk. 5,8% Kantavierre ei tiedossa.

Ja se Oolannin sota oli kauhia
Hurraa, hurraa, hurraa
Kun kolmella sadalla laivalla
Seilas engelsmanni Suomemme rannoilla
Sunfaraa, sunfaraa, sunfarallalallala,
Hurraa, hurraa, hurraa.

Tällä kertaa Helsingin Kaivopuiston ja myöhemmin Lauttasaaren rannassa ei onneksi näkynyt englantilaisia sotalaivoja. Kaivopuistossa sen sijaan Helsingin jäätelötehtaan jäätelö hyökkäsi vatsaani. Joka kesäinen unohdus ja ihmetys yli suurista jäätelöpalloista oli taas tänään hetken käynnissä, kun ahmimme kookos- ja banaanijäätelöä. Englesmanni ei siis vielä siellä näyttäytynyt. Lauttasaaressa pääsimme jo lähemmäksi Oolanin sodan tunnelmia, kun englantilainen käsityöläisolut valloitti makuhermoni. Kysymyksessä oli todellinen engelsmanni, jota ei Alkosta valitettavasti saa. Mistä oluesta oli siis kysymys?001

Sambrook´s Breweryn Battersea Rye tarttui mukaamme muutama kuukausi sitten Lontoon matkaltamme. Sitä on säästelty parempiin hetkiin ja mikä olisikaan parempi hetki nauttia se kun appivanhempien mökillä Lauttasaaressa.

Tarjoilussa lasin virkaa sai tällaisessa sotatilanteessa hoitaa kertakäyttömuki. Olut sujahtikin sinne yllättävän sopuisasti. Pieni vaahto jäi kellumaan pitsinä oluen päälle. Tuoksu oli yllättävä, sillä etiketissä lupailtiin hedelmäistä ja mausteista makua. Tuoksu ei juuri näitä pitänyt sisällään. Nenään tuli ennemminkin sellainen perussaksalaisen lagerin voimakas tuoksu. Pitkään sitä nuuskiessani ehkäpä erotinkin sen hedelmäisen aromin. Väriltään olut oli tumman ruskeanpunertava. Oikein herkullisen värinen.  Maku sen sijaan teki suuren vaikutuksen. Harvoin saa näin täyteläistä olutta. Maltaisuus iski voimakkaasti makuhermoihin. Sopivan voimakas humalointi täydensi maun. Ei todellakaan mikään hedelmäpommi, vaan maltainen ja täyteläinen herkkuräjähdys. Jälkimaussa nousi esille paahteisuus ja limppumaisuus. Lopuksi vielä erilaisten mausteiden kirjo täytti suun. Olut oli erinomainen.

Sambrook´s Breweryn Battersea Rye  teki sellaisen vaikutuksen, että juodessani sitä toivoin, että englesmannit olisivat valloittaneet Suomen ja opettaneet jo silloin hyvän oluen salaisuuden.

Pisteet 91/100 Olut on erinomainen. Saatavuus Lontoon alueella rajattuna.

Advertisement

One thought on “Päivä 172: Battersea Rye – Sambrook´s Brewery

  1. Paluuviite: Päivä 301: Battersea IPA – Sambrook´s Brewery | Olut päivässä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s