Pale Ale

Päivä 184: Kanavan Pale Ale – Kanavan Panimo

wpid-20150703_155447.jpgAlk. himpun yli 5% Kantavierre ei tiedossa.

Eilinen blogi jäi välistä teknisten ongelmien takia. Liekö aurinko tehnyt tepposensa meille? Useilla eilen nautituilla olueilla Villin Wäinön ja Ölhus Kööpenhaminan terasseilla ei tietenkään ollut mitään vaikutusta blogin myöhästymiseen.

Villissä Wäinössa oli mielenkiintoinen uutuusolut, Kanavan Panimon Pale Alea. Vääksyläinen Kanava Panimo on uusimpia tulokkaita pienpanimo kentälle. Tosin he eivät ole vielä aloittaneet omaa tuotantoa virallisesti ja tämä Pale Ale oli tehty kyypparin mukaan Tampereella. Panimoa hän ei kuitenkaan muistanut.

Suomessa on reilusti yli 50 pienpanimoa, joten nyt jos tulee markkinoille, niin täytyy erottua edukseen, jottei Panimosta tule lyhyt tähdenlento. Onnistuuko vääksyläiset hurmaamaan meidät.

Vääksyläinen Kanavan Panimon Pale Ale yllättää juojansa. Sitä täytyy maistella pitkään, ennen kuin pääsee sinuksi sen kanssa. Mutta kärsivällisyys palkitaan. Olut on hyvä.

Se on yllättävän tumma Pale Aleksi. Ei mikään musta, mutta ruskea ja samea. Maussa on voimakas toffeinen aromi hedelmäisten sitrusaromeiden lisäksi. Olut on täyteläinen ja viljaisa. Jälkimaku on jännän rasvainen. Ei missään nimessä häiritsevä vaan yllätyksellinen. Yleisvaikutelma on oikein hyvä.

Pisteet 90/100 Olut on erinomainen. Jos vääksyläiset jatkavat samaan malliin, niin kilpailu kovenee olutharrastajien keskuudessa entisestään. Kippis ja tervetuloa.

Advertisement

6 thoughts on “Päivä 184: Kanavan Pale Ale – Kanavan Panimo

 1. Kippis ja kiitos kirjoituksesta!

  Mukava että pidit oluestamme 🙂 Kanavan panimon reseptit rakentuvat Vääksyn kanavan laidalla ja oluet toteutetaan yhteistyössä pienpanimoiden kanssa.

  Tämä Toivo-nimellä kulkeva ale pohjautuu keväällä Mustialan olutkurssille kehittämäämme olueen, josta keiteltiin kaupallinen versio yhteistyössä Savonniemen Oluttehtaan Jussi Hukkasen kanssa. Tarjolla Wäinön lisäksi myös Lahden Bryggassa ja Savonlinnan panimoravintola Huvilassa.

  Toivon mallaspohjasta löytyy pale maltia, viennaa, cara palea ja biscuitia. Humaloinnissa katkeron ja aromin tuottaa Bramling Cross. Ibut maltilliset 35 ja KV 12,8%, ABV 5,5%.

  terveisin,

  Jukka // Kanavan Panimo

  Tykkää

  • Moi Kim,

   tästä toukokuussa keitetystä erästä tosiaan myös pullotettiin muutama kegi toisella panimolla. Pullo tulee ravintolamyyntiin nyt elokuun lopulla, ilmoitan vaikka täällä kommenteissa kunhan myyntikanavat vahvistuvat.

   Tosin kysynnän vuoksi uusi erä Toivoa tulee jälleen myös hanoihin myöhemmin syksyllä 🙂

   terveisin,

   Jukka // Kanavan Panimo

   Tykkää

   • Hei Jukka!
    Kiitos viestistäsi
    Voitko ystävällisesti laittaa s-posti osoitteeseen?kim.lindberg40@gmail.com
    Olisin kiinnostunut sinun omista kegi etiketeistäkin
    Ystävällisin terveisin
    Kim Lindberg

    Tykkää

 2. Paluuviite: Päivä 283: Toivo – Kanavan Panimo ja Savonniemen oluttehdas (Huvila) | Olut päivässä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s