Old Ale

Päivä 283: Toivo – Kanavan Panimo ja Savonniemen oluttehdas (Huvila)

003Alk. 5,5% Kantavierre ei tiedossa

Lauantai iltaa on mukava viettää tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Oman kaupungin ainoa kunnon pubi O´Robins täyttää nämä kriteerit. Siispä suuntasimme sinne päivän oluelle tai oikeastaan illan oluelle.

O´Robissisä odotti mukava yllätys, Toivo. Toivo on Kanavan Panimon Savonniemen oluttehtaan yhteistuotanto. Savonniemen oluttehdas tunnetaan ehkä paremmin Savonlinnan Panimoravintola Huvilana. Kanavan Panimo on sen sijaa uudempi panimo Vääksystä. Blogissamme on ehtinyt olla jo yksi Kanavan Panimon olutarvostelu, Kanavan Pale Ale, joka oli loistava. Siispä Toivoa on tuplaten, nimessä ja odotuksissa panimon aikaisemman tuotoksen perusteella.

Toivo-olut on brittityyppinen old ale. Väriltään se on vaalean kuparinen. Kyypparin kaataessa Toivoa lasiin ei vaahtoa tullut juuri ollenkaan. Suuntuntuma olikin hyvin valju, vähähappoinen. Oluen maku muistutti eilistä Young’s Special London Alea eli ei siis minun makuuni. Katkerassa maussa oli voimakas neilikkainen ja yrttinen aromi. Joka täydentyi tupakkamaisella maulla. Jälkimaussa maistui lievästi hedelmäinen aromi. Eilistä alea parempi, mutta ei päässyt maultaan läheskään Kanavan Panimon Pale Alen tasolle. Toivoa kuitenkin on, että Kanavan Panimosta kehittyy yksi suosikki panimoistani.

Pisteet 74/100 Olut on ok. Brittialet ovat viime päivinä maistuneet huonosti.

Jk. Eilen valittiin jälleen Sinebrychoffin Suomen Olutmestari 2016. Kilpailun voitti Antti Peltonen Rovaniemeltä 004Oliver’s Corner Irish Barista. Linkistä voit lukea Olutverkko-blogin kilpailusta.

Advertisement

One thought on “Päivä 283: Toivo – Kanavan Panimo ja Savonniemen oluttehdas (Huvila)

  1. Paluuviite: Päivä 301: Battersea IPA – Sambrook´s Brewery | Olut päivässä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s