Jouluolut / Uncategorized

322: Leffe Kerstbier – Leffe (Jouluolut)

wpid-20151118_165614.jpgAlk. veikkaan 5,0% Kantavierre ei tiedossa

Matka Brysselissä on tulossa päätökseen. On aika siirtyä Müncheniin juomaan kunnon olutta. Lentokentällä täytyy kuitenkin juoda vielä yksi belgiolut. Valinta oli helppo, sillä minulle aikaisemmin tuntematon Leffe Kerstbier oli terminaalin pubin hanassa. Sitä siis puolilitranen.

Olut muistutti väriltään hyvin paljon Leffen perustummaa. Maultaan se oli kutenkin huomattavasti parempi. Mausteinen, makean karamellinen ja hieman paahtunut. Maussa oli tuli esille selvästi neilikan kuiva maku sekä hieman kanelin aromia. Mieleen tuli jouluiset piparkakut eli Leffe on onnistunut joskus muinoin loihtimaan oivan jouluolutreseptin. Ehkäpä jäälleen liian makea makuuni, mutta laadukas ja tasapainoinen olut.

Maistelin olutta niin suurella antaamuksella, että meinasin myöhästyä lentokoneesta. Toisaalta oli hyvin hauska kuunnella, kun belgilainen virkailija kuuluttaa nimeäni, joka ei ole ulkomaalaiselle kaikista helpoin lausuttava.

Pisteet 74/100 Olut on ok. Jouluista belgiolutta.

Advertisement

One thought on “322: Leffe Kerstbier – Leffe (Jouluolut)

  1. Katsoin netistä tietoa tästä oluesta ja löysin linkin. Hauskana yksityiskohtana istun täsmälleen samassa paikassa missä kuva on otettu. Lasi on 10cm eri paikassa 🙂
    Samaa mieltä kirjoituksen kanssa.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s