Barley Wine / Uncategorized

Päivä 364: Traquair 50 – Traquair Brewery (SCO)

011Alk. 9,0% Kantavierre ei tiedossa

Lähdin viettämään päivää liian aikaisin uudenvuodenaaton juhlaa Maltaiseen Metsoon. Tämä Tikkurilan asemalla sijaitseva loistava pubi ansaitsee aina ylimääräisen hehkutuksen. Olutvalikoima on hyvä ja palvelu pelaa. Tänään nautin pubissa Suomenlinnan Panimon Sparre Pale Alen ja skottilaisen Traquairin panimon 50 juhlavuotis- alen. Tämä jälkimmäinen pääsee päivän blogiksi ja olueksi.

Kyypparin suosituksesta tilasin siis tämän 50-vuotisjuhlaoluen. Lasiin kaatui punertavan tumman ruskea olut. Tuoksu kertoi, että kyseessä on Barley Wiine tyyppinen herkku. Tuoksussa oli makean maltainen aromi. Maku oli makean alkoholinen ja maltainen. Panimolle tyypillistä mausteisuutta oli yllättävän vähän. Alkoholi ja makea mallas ottivat pääroolin maussa. Humalointi oli vaisu, vain hieman tupakkaa ja ruohoa makuun tuova. Jälkimaussa maistui makean täyteläinen olut. Juuri sellainen kuin Barley Winen kuulukin olla, tuhti olut. Ei ehkä makuuni, mutta täyteläinen maltainen olut saa aina muutaman ylimääräisen pisteen.

Traquair panimolla on yli 300-vuotiset perinteet, mutta nykyisellä paikallaan asuinlähiössä se on toiminut tuon maagisen 50-vuotta.

Pisteet 80/100 Olut on hyvä. Täyteläine Barley Wine.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s