Ale / Uncategorized

Päivä 365: Oppipoika – Paloaseman Panimo

007.JPGAlk. 4,5% Kantavierre ei tiedossa

Vuoden viimeinen päivä ja vuoden viimeinen blogi. Viimeiseksi, muttei vähäisemmäksi olen säästänyt Paloaseman Panimon Oppipoika – nimisen oluen. Tästä oluesta kiitos kuuluu Ismolle, joka on tämän kotiseudultaan minulle hankkinut. Paloaseman Panimo toimii Lohjalla, Nummen kylässä vanhalla paloasemalla. Vuosituotanto on vielä vähäistä, mutta olen kuullut, että erittäin laadukasta.

Oppipoika nimeen tiivistyy koko Olut päivässä-Blogin vuosi. Matka satojen oluiden ja kymmenien panimoiden maailmaan on ollut monella tapaa erittäin antoisa ja opettavainen. Olemme tunteneet olevamme oluen oppipoikia. Vieraillut useissa eurooppalaisissa olutfestivaaleilla ovat olleet kuin vaahto oluen päällä. Olen saanut tutustua kymmeniin oluen harrastajiin ja moniin panimomestareihin.  Kiitos siis kaikille ensimmäisen vuoden lukijoille ja kommentoijille sekä etenkin heille, jotka ovat jaksaneet opastaa ja opettaa oluen oppipoikaa. Blogi jatkuu ensi vuonna erilaisena. Luvassa on ravintola-arvosteluja, panimotarinoita sekä tietysti olutarvosteluita. Kirjoituksia ei tule ensi vuonna päivittäin, ei edes välttämättä viikottain. Alkuvuosi on ainakin hiljaisempaa, koska on meillä sattuu olemaan muita suunnitelmia, kun päivittäinen blogin kirjoittaminen. Mutta pysykää kanavalla. Juttuja tulee kyllä ja ehkäpä innostumme ensi vuonnakin maistelemaan 365 –erilaista olutta. (tai itse asiassa 366 olutta, koska on karkausvuosi.) Nyt on kuitenkin aika käydä vuoden viimeisen oluen kimppuun.

Oppipoikapullon korkki tekee heti vaikutuksen. Keltainen väri ei ole se tavallisin olutkorkkien väri. Lasiin kaatuu punertavan kuparinruskea sameinen olut. ”Tälläkään kertaa en ravistanut olutta pullossa enkä muuallakaan, koska en vieläkään tiedä mitä sillä tarkoitetaan.” (Sisäpiirivitsi väliin.) Vaahtoa tulee olueen reilusti. Tuoksu on yllättävän mieto. Maku on periteinen brittityylinen kevyt ale-olut. Hieman kermainen ja makea. Humalointi on hyvin vaatimaton. Maussa on myös selvästi mallasta. Kauran pehmeys tekee oluesta helposti juotavan. Oluessa on toden totta laatua ja perinteistä oluen makua. Yritystä löytyy, mutta se viimeisin kikka jää puuttumaan.

Pisteet 86/100 Olut on hyvä. Perinteistä maukasta alea.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s