Helsinki Beer Festival 2015

P1000903Helsinki Beer Festivalilla (huhtikuu 2015) oli jälleen tiivis ja hyvä tunnelma. Pyrimme välttämään iltaruuhkat ja valitsimme vierailuajaksi lauantain ja varhaisen iltapäivän. Suunnitelma toimi noin kello neljään saakka, jonka jälkeen ihmisiä alkoi olla jo ruuhkaksi asti. Helsinki Beer Festival on kasvanut ulos Kaapelitehtaalta. Tiivis tunnelma on hyvästä, mutta esimerkiksi yläkerran Itävalta-osasto pursuili yli äyräidensä. Moni pienpanimo loisti poissaolollaan. Jäin myös kaipaamaan ulkomaisten panimojen omia ständejä. Varmasti naapurimaista olisi tulijoita ollut, mutta tilaa ei Kaapelista enää kaikille riitä. Näistä pienistä puutteista ja ruuhkista huolimatta tapahtuma oli jälleen onnistunut. Oluiden lisäksi parasta antia olivat muut asianharrastajat. Etenkin saksalaisen oluen ystävänä lämminhenkinen tapaaminen toisen saksafanin kanssa jäi mieleen. Kaveri oli maistellut reilusti yli 4000 eri saksalaisolutta ja tunsi olutmaan tarjonnan todella tarkkaan. Sain häneltä monta hyvää tärppiä tulevia matkoja varten.

P1000896Entä itse oluet tänä vuonna Helsinki Beer Festivaaleilla? Taso oli jälleen kova. Tuttujen oluiden lisäksi esittelyssä oli jokunen uutuus ja muutama harvemmin tarjolla oleva. Maistelluista oluista mielestäni kolme parasta olivat RadBrewin Tumbler Snäpper, Keudan Panimon Tumma Sarvi ja Beer Huntersin Tumma. Etenkin RadBrewin uutuus oli loistava. Nämä kolme olutta pääsevät blogin arvosteluihin kevään mittaan. Silloin niistä tarkemmin.  

En malta olla kommentoimatta ”Tolkku käteen” ja Suomen olutliiton järjestämää paneelikeskustelua. Keskustelu oli sisällöltään ennalta arvattava. Pohjat kuitenkin populismissa heitti sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty, joka kertoi kannattavansa viinejä ja vahvoja oluita maitokauppamyyntiin. Tähän kantaa on tietysti helppo yhtyä, mutta ihmetystä herättää se, että rva Räty on toiminut asiasta vastaavana toisena ministerinä, eikä ole edistänyt asiaa millään tavoin ministeriuransa aikana. 

.Kiitos hienosta tapahtumasta, nähdään ensi vuonna!

P1000923

Grazilaisen panimon eläimiä… eikun oluita rivissä.

P1000913

Radbrewin henkilökunta miettii kuka kantaa seuraavaksi reppuhanaa.

P1000915

Voittajan on helppo hymyillä.

P1000911

Pyynikin käsityöläispanimon KDC W.. gate

P1000908

Tuusulalainen Maku ei pettänyt tälläkään kertaa

P1000906

Fat Lizard juomatauolla

P1000897

Keudan panimo oli taas raahannut panovehkeensä mukaan. Loistavaa olutta tarjolla.

P1000900

Radbrewin Tumbler Snäpper oli parasta antia.

P1000927 P1000926 P1000922 P1000904

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s