Kööpenhamina – Keskusta

P1000201Köpiksen keskustasta ei tarvitse lähteä minnekään, jos haluaa istahtaa kiinnostavaan olutbaariin ja kokeilla tanskalaisia herkkuja.

Vesterbro Bryghusiin (Streckers Café) sijaitsee Köpiksen keskustassa Vesterbrogase 2:ssa. Täältä saa maistelusetin, eli viiden noin desinlasin valikoiman. Omilla vierailukerroilla osassa oluita on ollut kummallinen sivumaku. Sen syynä saatta olla käytetty vesi, nimittäin se sama kummallinen, makea sivumaku on paikallisessa vesijohtovedessä. Viiden oluen maistelusatsissa mieleenpainuvin olut oli vehnäolut. Pois lähtiessämme huomasimme ihmetykseksemme, että panimossa on käytössä itävaltalaisen SALM:in panimolaitteisto. Paikassa, jossa on lähes puolen miljoonan euron olutlaitteisto, parasta oli heidän valkosipulimajoneesinsa. Eli sellainen panimoravintola, mutta käykää itse kokeilemassa ja arvioimassa laatu.

P1000214 P1000213 P1000212 P1000203

Tien toiselta puolelta löytyy Bryggeriet Apollo. Tästä paikasta ei kannata poistua ennen kuin on maistellut hunajaruisalen, Honey Rye Alen. Verrattuna Vesterbropanimon oluisiin tämä olut on suorastaan herkullinen. Vaikka hunaja ei juuri oluessa maistukaan, tekee makea, pehmeä ja yllättävän maltainen maku oluesta mainion omassa sarjassaan.

P1000217 P1000220

Apollosta ei ole pitkä matka Brewpubiin, joka sijaitsee Vestergade 29:ssä, lähellä Raatihuonetta. Tämä paikka on minun ehdoton suosikkimme Köpiksessä. Baarimikko kertoo paikan oluista antaumuksella ja maistattaa lähes kaikkia hanaoluitaan. Täältäkin kannattaa napata maistelusarja. Brewpub oli sisustettu saksalaisittain ja asiakkaaksi hakeutuu kaiken ikäisiä ihmisiä. Ruoka on kelvollista ja suurin osa asiakkaista istuukin syömässä. Brewpubin herkkuja ovat ainakin tumma lager ja tummavehnäolut. Näitä voi pitää erinomaisina ja ehdottomasti suositamme molempia. Oluen ystävien kannattaa ehdottomasti tulla tutustumaan tähän paikkaan. Olutlistalta löytyy niin kikkailtuja oluita kun aivan perinteisiäkin.

P1000228P1000351 P1000352P1000226

P1000246Illan voi päättää Taphouse-pubissa Lavendelstræde 15:ssa. Taphause on saanut nimensä peräti 60 tarjolla olevasta hanaoluesta. Oluet olivat kätevästi valittavissa näyttöruuduilla, kuten lähtevät lennot Helsinki-Vantaalla. Tarjolla on pääosin Skandinaavisia oluita.

P1000237  P1000233

Löytyy sieltä yksi suomalainenkin, Malmgård Proto #7. Oman vierailun ajankohta osui kevääseen, joten tarjolla oli pääsiäisoluita, niistä maistoimme kahta: Svaneken Påskebrygin ja Raasted Mörk Påsken, Randers Bryghusilta. Molemmat oluet olivat hyviä. Monelle suomalaiselle Svaneke Påskebryg pääsiäisolut aiheuttaisi ihmetystä, sillä suurin osa tanskalaisista pääsiäisoluista ei suinkaan ole mustia ja mausteisia oluita, vaan erilaisia Ipoja, Märzenejä tai vain perinteisiä Aleja. Mikä niistä tekee pääsiäisoluen, on jäänyt epäselväksi.

P1000235

Taphausen kuuluisat 61 hanaa

Ja vielä yksi erikoisuus:

Kööpenhaminassa sijaitsee Bryg Selv niminen yritys, jossa kuka vain voi panna oman nimikko-oluensa. Apua saa niin paljon kuin tarvitsee ja kuivin suinkaan ei tarvitse olutta panna, sillä kahdenkymmenen hananoluen valikoima on vapaassa käytössä. Oman oluensa saa suunnitella etikettiä myöten. Vaikutti ehdottomasti vierailun arvoiselta paikalta.

P1000266

Bryg Selvin messuosasto Malmö Öl & Whisky festivaalilla.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s