Kööpenhamina – Nørrebro

Nørrebro on Köpiksessa vierailevan olutfanin kaupunginosa. Sieltä löytyy monta oivaa baaria, joista tässä esitellään kaksi.

P1000199Mikkeller & Friends Bar (Stefansgade 35) sijaitsee vanhan kivitalon katutasossa. Paikka on sisustettu skandinaavisen trendikkäästi puisilla pöydillä ja penkeillä. Sisustuksessa on paljon Mikkellerin tunnusväriä, vaaleansinistä.  Oluthanoja löytyy mahtavat 40, joissa oli mitä mielenkiintoisempia tuotteita. Pääosin erilaisilta tanskalaisilta pienpanimoilta. Tämä baari on paras paikka nauttia Mikkellerin oman panimon ja To Ölin tuotteita.

To Ölin perustajat Tobias Emil Jensen ja Tore Gynther olivat itseasiassa Mikkellerin perustajan Mikkel Borg Bjergsøn oppilaita. Molempien panimoiden filosofiaan kuuluu kokeellisten oluiden tekeminen ilman kompromisseja.

Kokeile täällä ainakin Mikkellerin Imperial Stout nimeltään Black Hole. Tämä vahva, peräti 13 prosenttinen stoutti oli makea ja maltainen, kuten Imperial stoutin kuuluukin olla. Humalointi oli kohdillaan ja jälkimaussa viipyi sopivasti limppumaisuutta. Lue oluesta lisää blogiarvostelusta.

P1000198 P1000193 P1000190

Kahden kilometrin päässä Mikkellerista sijaisee Nørrebro Bryghus. Jalkapelillä pääsee sujuvasti perille ja pääkin kirkastuu matkan varrella. Jos kävely ei luista, vuokraa pyörä. Kaupungissa on erinomaiset pyörätiet, joita käyttää peräti 36 000 ihmistä päivittäin.

P1000162Nørrebro Bryghus on vaikuttavan näköinen ravintola. Panimoravintola on remontoitu vanhaan teollisuushalliin. Sisutus on yksinkertaisen tyylikäs, aivan tanskalaisen designin hengessä. Panimopuolelle pääsee kuka tahansa katselemaan. Ravintolassa oli tarjolla peräti 12 erilaista omaa hanaolutta. Kannattaa ottaa neljän oluen maistelusetti. Kaikki oluet olivat laadukkaita ja kiinnostavia. Erikoismaininnan ansaitsee Konichiwa Bitches lager, jota maustaa yuzu-hedelmä. Japanilainen yuzu-hedelmä on luonnonvaraisen sitrushedelmän ja hapanmandariinin risteytys. Konichiwa Bitchesin hedelmäisyys, maltaisuus ja pehmeys teki suuren vaikutuksen. Henkilökunta on huipputaitavaa ja ruokakin varsin syötävää, joskin helkkarin rasvaista ja suolaista. Alkossa on muuten valikoimassa tämän panimon Forårs Bock. Tosin sitä ei ole tehty tuolla panimoravintolan kattiloissa, vaan Nørrebro Bryghusin erillisessä panimossa.

P1000164

Konichiwa Bitches lager

P1000187

Panimon myydyin olut – Red Ale

P1000185

Porteri ja mokkainen jälkiruoka. Mieletön yhdistelmä! Suosittelen kokeilemaan.

Advertisement

One thought on “Kööpenhamina – Nørrebro

  1. Paluuviite: Päivä 224: New York Lager Økologisk – Nørrebro Bryghus | Olut päivässä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s