Talviolut

Päivä 295: Meidän Veikko Talviolut – Tuottaja LIDL Suomi (Panija on mikä on)

001Alk. 4,5% kantavierre ei tiedossa

Meidän Veikko is Back! Tällä kertaa Talvioluena. Aikaisemmat kolme Meidän Veikko olutta ovat olleet positiivisia yllätyksiä bulkkioluiden sarjassa. Kun vielä tykkään yleensä talvi- ja jouluoluista, on odotuksia tälläkin kertaa päivän olueen ladattuna.

Odotukset tosin laantuvat nopeasti, sillä tölkin tekstin mukaan Oluen väriaineena on käytetty Sokerikulööria, joka tunnetaan paremmin Ekoodi E 150.

Wikipedia tietää kertoa tästä E 150 muun muassa seuraavaa

”Sokerikulööri on sokerista valmistettava tummanruskea väriaine. Sitä käytetään muun muassa juomissa, makeisissa ja leivonnaisissa. Sokerikulöörin E-koodi on E 150. Sokerikulööriä valmistetaan lämmittämällä hiilihydraatteja ammoniakin, ammoniumsulfaatin ja rikkidioksidin kanssa.

Sokerikulööriä käytetään mm. soijaan, olueen, viskiin, kekseihin. Sokerikulööri saattaa aiheuttaa B-vitamiinien tuhoutumistalähde? (lähde epäselvä)”

Siis mitä? B-vitamiinit tuhoutuvat sokerikulöörin takia. Ne hiivan tuomat oluen terveellisimmät aineet, b-vitamiinit. Toisaalta tämä TalviVeikko on varmaan laitettu parinkin suodattimen läpi, joten tuskinpa paljoa hiivaa ja b-vitaamineja on siis jäljellä. Mutta se ei haittaa, koska tiedän oluen muista terveellisistä vaikuttimista. Mutta toisaalta tölkissä olevassa tekstissä kehotetaan ravistamaan tölkkiä ennen avaamista. Häh? Ymmärtäisin tämän, jos kysymyksessä olisi mehu, mutta olutta ravistettava? Tämä ehkäpä kertoo siitä, ettei sitä olekaan suodatettu. Hiivat ovat laskeutuneet pohjalle ja ne halutaan tasaisena ”mönjänä” oluen sekaan. Itselleni on opetettu kaatamaan olutta ensin varovaisesti ja loppu helmi sekoittaen hiivaan ja koko loppu ”mönjä” lasiin lopuksi. Näin saadaan parhaiten aromit maistumaan. Oli niin tai näin, niin nyt juodaan!

Veikko Talviolut on tölkitetty siniseen tölkkiin, joka tuo mieleen kieltämättä jään ja talven. Kaadan ravistetun oluen lasiin. Ehkä siksi TalviVeikko vaahtoaa todella reilusti. Vaahto kuitenkin katoaa hetkessä lähes olemattomiin. Olut väriltään tumman ruskea, musta likaveden värinen tai oikeastaan vaaleapaahtoisen kahvin värinen. Se on sen verta sameaa, että tuskinpa sitä on sittenkään suodatettu.  Olut on maultaan kuin vetinen kotikalja. Humalointi on lähes olematon. Jälkimaku on siirappinen ja aavistuksen viljainen.  Voi TalviVeikko minkä teit? Et lunastanut odotuksia. Olet tavallinen talvinen bulkkiolut.

Pisteet 68/100 TalviVeikko ei mahdu meidän joulupöytään. Sori Veikko, etsi uusi koti!

Advertisement

One thought on “Päivä 295: Meidän Veikko Talviolut – Tuottaja LIDL Suomi (Panija on mikä on)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s