Vaalea lager

Päivä 88: Chang Draught – Thai Beverage Plc.

P1000529Alk. 5,0%. Kantavierre ei tiedossa

Chang on Thaimaassa olutbrändi samalla tavalla kuin Koff on Suomessa. Se tarkoittaa thaikielellä norsua. Chang -olut kilpailee Thaimaan suosituimman oluen brändistä. Sitä tehdään Thaimaassa kolmessa eri tehtaassa. Brändin perustaja Charoen Sirivadhanabhakdi on tällä hetkellä Thaimaan kolmanneksi rikkain mies yli 10 miljardin euron omaisuudellaan. Thai Beveragen kolme muuta tunnettua olut brändiä ovat Archa  ja Federbräu. Chang Draught oluen toi minulle tuliaisiksi hyvä ystäväni lomamatkaltaan. Kiitos Antti.

Olut vaahtoaa lasiin kaadettaessa reilusti. Vaahto häipyy kuitenkin nopeasti olemattomiin. Oluen tuoksu on aavistuksen purkkamainen, siis makean karkkinen. Oluen väri on hyvin vaalea. Oluesta syntyy väkisin mielikuva halvasta ja huonosta pissilagerista. Ripauksen toivoa herättää tölkin teksti, joka lupailee oluen olevan täysmallasta. Kohotan lasin kuitenkin yökkäykseen varautuneena huulilleni. Oluen maku on parempi kuin kuvittelin. Ei loistava, mutta janojuomaksi kohtalainen. Maku on jopa yllättävän täyteläinen, maltainen ja makea. Suutuntuma on sopivan hapokas. Humalointi on lähes olematonta. Jälkimaussa viipyilee makea viljainen maku. Yleisvaikutelma oluesta on toimiva janojuoma, kyllä tätä Thaimaan helteessä kelpaa juoda.

Pisteet 61/100 Olut yllättää varautuneen maistelijan, mutta jää kauas kärjestä. Olutta saa nykyisin Suomestakin, tosin en tiedä mistä.

Jätä kommentti