Uncategorized / Vaalea lager

Vuosi 2/ Päivä 366: Groundbreaker – Train Station Brewery (Knivsta SWE)

023Alk. 5,3 % Kantavierre ei tiedossa

Vuosi on vaihtunut ja uudet kujeet ovat käynnistyneet. Enää ei siis ilmesty joka päivä uutta blogia, mutta tavoitteena on blogata viikoittain ja esitellä kiinnostavia oluita.
Tänään bongasin Keravan Alkon hyllyltä mielenkiintoisen uutuuden, ruotsalaisen Train Station Breweryn Groundbaker lagerin. Sinänsä ruotsalaiset pienpanimot eivät herätä normaalisti tälläistä kiinnostusta, että loma pitäisi katkaista. Kyseessä on kuitenkin entiselle rautatieläiselle mielenkiintoinen panimo jo pelkästään nimeltään. Tarkemmin vielä tutkittuani selkiää, että panimolla on pubi Knivstan vanhassa asemarakennuksessa. Tälläisiin paikkoihin on pakko päästä. Siksi tämä olut on liian kiinnostava antaa odottaa itseään.

Ennen oluen juomista kävin panimon nettisivuilla http://trainstationbrewery.com/ .Täytyy kyllä sanoa, että ne ovat yhdet hienoimmat sivut, jotka olen koskaan nähnyt. Sivuilta myös selviää kuinka kunniahimoisesti panimon perustajat suhtautuvat oluen panemiseen. Kannattaa käydä lukemassa. Itse kuitenkin lukemisen sijaan juon nyt tämän oluen.

Pullossa on hyvin mielenkiintoisen näköinen kullanhopeinen kiiltävät etiketti. Pullo onkin erittäin tyylikäs. Tyylikkäästä pullosta kaatuu reilulla vaahdolla punertavan oljenkeltainen olut. Tuoksu on yllättävän hedelmäinen, odotin enemmän saksalaistyyppistä lageria. Maku kuitenkin on hyvin saksalainen. Vain pieni trooppisien hedelmän lisä tuo makuun täyteläisyyttä. Maltaisuus on kohdillaan, juuri sopivan viljainen lageriksi. Olut edustaa dortmundilaista koulukuntaa. Jälkimaussa on sopivan kova humalan puraisu. Olut oli odotusten arvoinen.

Pisteet 87/100 Olut on hyvä. Kannattaa lopettaa loma.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s